miercuri, 2 martie 2011

AvenTura de marți

Azi, 1 Martie 2011, a fost o zi de Mărțisor frumoasa.
Desi afara era destul de rece, soarele stralucea destul de tare, iar cerul a fost senin.

Am profitat de aceasta ocazie, si l-am tras de maneca pe colegul meu, Sergiu sa mergem la o tura. Dupa mai multe insistente, am reusit sa il conving sa vina. Terminăm orele, ne grabim spre casa iar, la ora 4 trebuia sa pornim. Ajung acasa, ma imbrac, imi fac rucsacul imi pregatesc bicicleta si plec, spre blocul lui Sergiu, in oras.
Ca de obicei... ce mancare?! Cine mai are timp sa manance cand ne grabim sa iesim afara?!
Cand am pornit, mi-am dat seama, ca bicicleta mi-e plina de noroi, lantul imi era ruginit, iar franele nu prindeau. Cu toate acestea decid sa pornesc la drum. Initial, vroiam sa mergem pana in satul Tărpiu, dar, cand am stat sa ne gandim putin, ne-am dat seama ca pe acolo e foarte mult noroi. Am schimbat planurile si am ramas la traseul Dej-Unguraş. In 8 minute, am ajuns la Sergiu in fata blocului (sta la parter), si i-am batut in geam (semn ca poate iesi afara). Isi pregateste si el rucsacul, si pornim amandoi la drum.
Inainte de a iesi din orasul Dej, am oprit la un magazin, de unde ne-am luat "Energie", de fapt, am luat ciocolata si ceva de baut.

Am iesit din Dej, si ne-am continuat drumul. Cand am ajuns in satul Nireş am fost uimiti... satul era plin de tigani. "Puradeii" jucau fotbal pe mijlocul drumului. Ba mai mult, un copilas de vre-o 8-9 ani ne mai si intreaba: "băh n-aveți o țigară?" Iar noi... ce sa ii raspundem?!: "N-avem mă, că nu fumăm !". Ne continuam drumul... prin sat... cand.... ce sa vezi ?! Langa marginea drumului, erau coborate din padure 4 caprioare. Am fost surprins... 4 caprioare in libertate, stand pe marginea drumului ! Foarte rar vezi asemenea lucru !  Ne oprim, facem poze... caprioarele n-au treaba.... stateau si cautau cate un firicel de iarba. Dupa ce facem noi, mai multe poze si ne miram de mai multe ori, pornim la drum.
Ajungem in sfarsit la Unguraş. Incepe sa se insereze si incepe sa se faca frig. Continuam pedalarea inca 3-4 km pana in capatul satului, apoi ne intoarcem spre casa.
In 10 minute, dupa pornirea spre casa, s-a facut bezna, iar partea rea, a fost ca, drumul, desi a fost bun si asfaltat, nu era iluminat deloc. Ne luam vestele reflectorizante, farul, manusi groase si fularul pe noi, si... cu ocazia asta, am mancat si "Energia" noastra. Deja, frigul ne-a prins bine de tot. Degetele de la picioare  ne erau inghetate, dar in ciuda acestui fapt, am continuat sa pedalam.
Fiind intuneric, iar iluminatul electric nu era, nu am putut vedea drumul deloc, dar nu am avut ce face... am mers incetisor si cu grija. Pe tot parcursul drumului, am intalnit vre-o 10 caini, care, fugeau dupa bicicletele noastre. Partea proasta, este ca, "sare cainele sa latre atunci cand e bezna si nu vezi nimic".

Si acum, la final, cea mai PROASTA parte din toata tura este OMUL PROST !
In toata bezna ce era afara... trec pe langa noi vre-o 10 masini, cu FAZA LUNGA a masinii pornita !
Ce gandesc oare acei soferi ? Oare ei nu se gandesc ca si biciclistii sunt orbiti de Faza Lunga a masinii ?

In principal, mi-a placut traseul, pentru ca nu am mai fost niciodata pe el, iar mie, personal, traseele noi, imi plac foarte mult.

Azi am facut 45,06 Km, intr-un timp de pedalare de 2:48:49 ore, cu o viteza constanta de 16,0 Km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu